Ana Sayfa            e-ileti           Site Haritası
Marka Tescili ve/veya Patent Tescili yaptırmadan, koruma için gerekli hukuki haklara sahip olamayacağınızı biliyor musunuz ?!...
MUCİZE ÇAMAŞIR MAKİNESİ !...

Kriz ortamında mükemmel bir makine. Sanayi tipi çamaşır makinesinde su, enerji ve deterjan kullanımı yarı yarıya iniyor. 17 / 01 / 2009

Sanayi tipi çamaşır makinesinde su, enerji ve deterjan kullanımını yüzde 50 azaltarak dünyada bir ilki gerçekleştiren Tolkar Makine, devletten destek bekliyor. Şirket, kamu alım şartnamesinde değişiklik istiyor.

Tolkar Makine, `Tabuları yıkar` sloganıyla satışa sunduğu; su ve enerji tüketimini yüzde 50 azaltan sanayi tipi çamaşır makinesi için devlet desteği bekliyor.

Sanayi tipi çamaşır makinesinde 1 kilogramlık çamaşır için kullanılan 13.5 litre su miktarını 7.5 litreye düşürmeyi başaran Tolkar, yurtiçinde askeriye, sağlık ve eğitim kurumlarına yeni makinesini satabilmesi için kamu alım ihalesi şartnamesinde değişiklik yapılmasını istiyor.

Tekstil ve sanayi tipi çamaşır makinesi üretiminde Türkiye`nin en önde gelen kuruluşu olan Tolkar, `mucize` anlamına gelen `Miracle` çamaşır makinesinin tanıtımını İzmir`deki fabrikasında gerçekleştirdi. Toplantıya Tolkar Makine Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, Ar-Ge Müdürü Tulga Şimşek, Finansman Müdürü Kaan Karace, Üretim Müdürü Tolkar Karace, İhracat Müdürü Mehmet Karali ve Pazarlama Müdürü Uğur Türkel katıldı.

Cenk Karace, dünya çapında finansal bir krizin yaşandığı bir dönemde yeni makinelerini piyasaya sürecek olmalarının hem şans hem de şansızlık olduğunu belirterek `Kriz ortamında en önemli konu tasarruftur. Miracle su, enerji ve deterjandan yüzde 50 tasarruf yaparak dünyada bir ilk gerçekleştiriyor. Ancak bütçelerin kısıldığı bir dönem piyasaya çıkmamız da bir handikap` dedi.

Ar-Ge`ye 2 milyon dolar harcadı!

56 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Karace, Irak ve Afganistan`daki Amerikan askerlerinin de Tolkar ürünlerini kullandığını söyledi. Türkiye`de de en en büyük müşterilerinin askeriye, hastaneler, öğrenci yurtları ve turizm sektöründen olduğunu kaydeden Karace, `Yaklaşık 2 milyon dolarlık bir Ar-Ge bütçesiyle 2 yılda Miracle`ı geliştirip ürettik. Bu makinenin kamuda kullanılması için ihale şartnamelerinde değişiklik yapılması gerekiyor. Bu buluş nedeniyle TUBİTAK bize en fazla 400 bin lira destek verir. Oysa biz bunu Almanya`da yapsaydık 100 milyon euro destek alırdık` dedi.

Yeni makineden aylık 200 adet üretebileceklerini ama bunu 1500`lere çıkarmak gerektiğini vurgulayan Karace, `Bunun için yatırım ortağı lazım. En az 20 milyon euroluk yatırım gerekir çünkü. Tamamını biz gerçekleştirebilsek yıllık 500 milyon euro cirodan söz ederdik` diye konuştu.

Maliyetler yarı yarıya azaldı!

Miracle`ı geliştiren ve patentinin de sahibi olan Tulga Şimşek ise `Çamaşır makinelerinde hem tanburun içine su dolar hem de dışında su olur. Ben `smart balans sistemi` sayesinde dış bölgeyi ortadan kaldırdım. Böylece gereksiz yere su kullanımı sona erdi. Tanburun içindeki dalgakıranları küçültüp ayrıca çok sayıda yeni küçük paletler ekledim. Tanburun delikleri de küçültüldü. Bu sayede tekstil ürünlerinin daha az yıpranması da sağlandı` dedi. Şimşek, yeni makinenin su, enerji ve deterjan tasarrufu sağlayarak çevreye de büyük katkı sağladığını vurguladı.

Bin yataklı bir tesiste her gün yaklaşık 3 bin ton çamaşır yıkandığı varsayılırsa bu, 40 ton su kullanımı demek. Buna göre Tolkar`ın Miracle`ı 3 bin ton çamaşırı sadece 20 ton suyla yıkayabilecek.

Cenk Karace, `Örneğin Antalya`da eski tip bir makinenin aylık maliyeti 1100 eurodur. Bu makinenin ise 550 euro` dedi.

Lütfen Devamı İçin Sonraki Sayfaya Geçin ==>>
Bu bölümde, fikri ve sınai mülkiyet haklarıyla ilgili ulusal ve uluslararası haberlere yer verilmektedir. Liste bölümünde, son haber en üstte kalacak şekilde sıralama yapılmaktadır.

Haber Listesine
Dön >>>
   HABERLER

© 2008 - 2016 Devrim Patent. Bu sitenin tüm hakları Devrim Patent'e aittir. Devrim Patent'in yazılı izni olmaksızın kullanılamaz!
Oruç Reis Mah. Tekstilkent Ticaret Merkezi B-15 Blok No: 51 Esenler 34295 İstanbul, Türkiye
Tel:    +90 212 554 40 48 (pbx)                                                   Faks: + 90 212 554 40 48
e-leti: bilgi@devrimpatent.com.tr                                      msn: bilgi@devrimpatent.com.tr